Bloggarna
Har de senaste dagarna funderat på bloggvärlden.

En fantastisk värld där så många öden möts.
Såväl i motgångar som medgångar finns bloggarna för varandra.
Funderade på om det är lättare att stötta och peppa på avstånd.
Det är ju trots allt så att det stöd som bloggare visar varandra finner man sällan IRL.

Kom fram till att i många fall lämnar man ut sig mer än vad man skulle gjort i IRL.
Funderingar får löpa sina snurriga banor färdigt och meningar får skrivas till sina slut.
Kan det vara så att vi är dåliga på att lyssna på vad som egentligen sägs när vi möts öga mot öga
och dialogen hålls flytande mellan två parter?

Funderade på vilken bild som man omedvetet skapar av sig själv genom inläggen.
Hur mycket stämmer den och är den kanske mer sann än den bild man normalt skickar ut?
Funderade vidare på bloggträffen i februari. Kommer den samlade bilden av personerna
bakom bloggarna att stämma eller blir det totala överraskningar?
Vilken bild skapar jag och vilken bild vill jag egentligen skapa?

Snurriga och snåriga onsdagsfunderingar om bloggvärlden.

Kommentarer
Postat av: Anonym

hej

jag har funderat i lika tankar jag med, och jag vet att jag själv skriver om mycket som både berör och upprör många på olika vis.

Jag vet oxå att det som jag skriver kan tolkas på ett sätt som jag själv kanske inte har tänkt mig men det tolkas och alla ser läser och får fram olika funderingar oftast utifån sina egna referensramar och erfarenheter.

Det måste man alltid veta då man skriver oavsett om det är på en blogg i en tidning eller ett brev.

Jag har nu valt att ta upp sådant som jag själv har behov av att det kommer ut. Det kan hjälpa andra som är liknade situationer och jag själv får ut många olika tankar och känslor.

så dina funderingar är som mina men och visst är det spännande när man ska träffa bloggisar i verkligeheten..hur är de och hur ser de mig?

Kram

Petra

2008-12-17 @ 22:44:47
Postat av: Di

ja det är svårt tycker jag att avgöra också, jag har ju träffat några irl som bloggar och ja, det mesta stämmer ju i uppfattningen om de man möter tycker jag, sen kommer väl också just den 3e dimensionen syn in i bilden, för personen är ju levande vilket kan förmedlas i bloggen, men ändå inte till 100%. Det kan kanske också kännas lite "utlämnande" att mötas när man kanske delgett en del saker som man inte gjort irl...men min erfarenhet är att det är roligt att ses, och att bilden stämmer med det man uppfattar genom bloggandet för mig iaf..Varm kram

2008-12-17 @ 23:28:46
URL: http://diqueen.blogg.se/
Postat av: Vida

Klas Hallberg (som jag bloggade om häromdagen) brukar referera till en studie att en av anledningarna till att människor mår dåligt i ett land med så hög standard som Sverige är för att vi inte pratar om det vi egentligen tänker på. Det kanske är annorlunda i bloggvärlden.. man är öppnare i vissa lägen.För egen del så utelämnar jag en del ibland. Om jag och skärmflygaren skulle vara oense om en sak och jag bloggar om det så kanske jag lämnar ut honom på ett sätt som han inte vill. Dessutom läser både vänner, min mamma och mina morföräldrar min blogg och skulle kanske dra för höga växlar.Men i det stora hela så försöker jag vara ärlig i min blogg. Mitt problem är att jag ibland tror att mina läsare tror att jag är sådär superglad och mår bra hela tiden. Det är ju inte sant.. så ser inte livet ut men jag är i en period då jag mår ganska bra och det märks nog. Men de som känner mig privat vet ju hur det varit i perioder när jag mått mindre bra och har en mer mångfacetterad bild av mig.. samtidigt så säger min syster att hon lär känna mig på ett annorlunda sätt via bloggen..Oj, rörigt och lång kommentar.. hoppas du förstår vad jag menar. När det gäller att ses i verkliga världen har jag ju bara träffat Chissra och bortsett från utseendet så är hon precis som jag tänkt mig :)Kramar från Liv

2008-12-17 @ 23:50:35
URL: http://adventure-life-vida.blogspot.com/
Postat av: vindensmelodi

Ja, mycket intressant,,,har också funderat på detta mycket - men det är ju liksom lättare kanske att finnas till hands över bloggen,,,just för att man inte behöver stå öga mot öga,,,man behöver inte komentera om man inte vill,,,,vill man ha ett avstånd, eller ett uppehåll så slår man inte på datorn,,,typ.

Och också som du skriver, så är det kanske lättare att säga sin innersta mening, vad man egentligen tycker och tänker än vad det är IRL.

Å andsra sidan har de som bloggar mycket att berätta, och mycket livserfarenhet,,,och en förmåga att uttrycka sig,,,skrivande människor,,,och det kanske är lättare att uttrycka sympati nedskrivet istället för att det sägs i ord,,,jag vet inte,,,Mne jag tror att vi alla har blildat oss någon form av uppfattning,,,och det ska bli mycket spännande att se om det stämmer,,,, :-)Kramar i massor till dig.

2008-12-18 @ 09:08:02
URL: http://vindensmelodi.blogg.se/
Postat av: Chissra

Mmm ja det är sant. I bloggvärlden stöttar vi varandra. Det är som att all empati och medmänsklighet blir så självklar.

Jag ser framemot bloggträffen. Det ska bli så spännande. Jag tror att de flesta är lik sina bloggar på något sätt. Jag har ju träffat Vida och hon var en söt liten skogsälva och väldigt lik det jag tänkt mig, särskilt i sin personlighet.

Kram

2008-12-18 @ 09:21:35
URL: http://chissras.blogg.se/
Postat av: Maria

Jag har träffat en hel del bloggare irl och jag måste säga att de verkligen har levt upp till förväntningarna jag hade fått från nätet. Ja med undantag från en som var psykopat förstås...Du kommer alldeles säkert att få en jättehärlig bloggträff och vänner för livet:) KRAM

2008-12-18 @ 22:44:09
URL: http://livetsommaria.wordpress.com
Postat av: Viveka på Humlebacken

Lustigt att våra inlägg kom så nära varandra i tiden, det är säkert fler som tänker ung lika. Nu ska jag läsa vidare om dig:), kanske blir det en ny trevlig bloggbekantskap..2008-12-19 @ 11:47:26
URL: http://humlebacken.blogg.se/
Postat av: Mamma Melissa

Du skriver så klokt, Maria. Bloggen blir ditt eget rum där du kan göra upp reglerna. Vad som är ok och inte. Vilka sidor du visar och inte...Tack för ljusgjutartipsen -har jag inte ens tänkt på innan! :.) Men också tack för det andra... jag vet ju egentligen, du har ju rätt.Kram

2008-12-19 @ 12:34:07
URL: http://mammamelissa.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0