Tårta

Inombords spinner allt på och det yttrar sig i diverse kreativa utlopp.
En liten marsipantårta sådär till halloween.
Har insett att ett stort problem för mig är att alla i familjen har en tendens att lägga sig i mina roliga projekt.
Skapar jag ett ljusarrangemang så är det alltid någon som har en åsikt om att detta eller detta ska vara si eller så.
Sätter jag mig och leker lite med marsipan eller kristyr står där genast två förväntansfulla barn som vill vara med och helt plötsligt försvann min  härliga stund. Bakar jag så trängs barnen kring skålen och slåss om att få kaksmet.
Mannen brukar kunna få sin lugna stund i garaget. Det är kanske i garaget jag hädanefter ska baka...

TrädkojedagSolen skiner och det är en alldeles underbar höstdag ute.
Börjar dagen med att gräva upp alla dahlior som måste in innan frosten.
Inhandlar baguetter på Statoil. Mannen håller på att svimma när han ser priset på baguetterna men för den late hushållerskan finns det inga gränser. Ner i påsen slinker även några chokladcookies som definitivt är alldeles för torra. 
Ut i skogen far hela familjecirkusen. Där äter vi våra svindyra baguetter och tittar ut över sjön.
Därefter sätter vi igång familjeprojektet trädkoja. Mannen och jag konstaterar ganska snabbt att några överlevare lär vi inte bli. Alla trycker vi in oss i trädkojan medan hunden pilar in och ut genom väggen. Hon fattar inte varför hon ska behöva gå runt om när det uppenbarligen finns fina ingångar mycket närmre.
Lite pinsamt har jag och Mannen insett att våra naturkunskaper är miserabla. Inte ens det enklaste lilla löv är vi säkra på och svampar är något som vi knappt kan hitta. Röd flugsvamp konstaterade vi att vi kunde och det kan ju vara bra men det hade varit roligt att veta vilka man kan äta och hur de ser ut. Finns det svampskola man kan registrera sig på?

Halloween

I söndags rullade Bettan till Vellingeblomman.
Barnen ska gå i spökparad och utrustningen behövdes vässas med detaljer.
Lite blodiga knivar är tydlligen aldrig fel...eller?
En tur inom deras spökutställning var obligatorisk. Mörkt som bara den men några bilder blev det. Barnen vibrerade av spänning vid alla ställen där man skulle stoppa handen in och känna på något som man inte kunde se. Mamma smög i bakgrunden. Gillar inte alls att stoppa in handen och känna på saker som jag inte har en aning om vad det kan vara.
Vellingeblomman har ett stort sortiment av diverse inredningsprylar, blommor och möbler.
Frossade i de få julartiklar som fanns synliga och runt en hörna dök MIN soffa upp. Ja ja det kunde ha blivit min om jag ägde 14 papp och ett rum som var dubbelt så stort. Men härlig var den.
Och för dem som saknar ett skelett i garderoben finns det faktiskt ett litet urval att kunna välja bland. Eller en ny brudklänning...
(bilderna ligger som miniatyrer, så klicka på dem för att få dem större)


Nu längtar jag tills det är dags för tomtebyn. Alla härliga julsaker och all stämning som det medför. Längtar,längtar...

Kanelbullar
Mm, köket doftar härligt och det smakar vidunderligt.
Kanelbullarna trängs med vaniljbullarna som hela familjen hjälpts åt att baka.
Det har gått lång tid sedan vi gjorde något sådant tillsammans. Alldeles för länge sedan men nu ligger alla härliga bullar och väntar på att ätas upp. Dörren är öppen, jag sätter på kaffet... ( :

Senaste nytt från gården är att vi är verkligen stalldrängar. Allt som det stod så beskrivande om i informationsfoldern försvinner i mockningen. Vi letar brunt guld varje dag...
Men nu har jag startat en revolt, uppviglingen bland de andra har jag kört igång och vet att de tycker likadant. Nu ska vi bara sätta oss ner och framföra våra önskemål.
Problemet med den oorganiserade verksamheten är att jag helt plötsligt har börjat bli en kurator och försöker stötta de andra. Det är även jag som har tagit på mig rollen att praktiskt hjälpa de andra. Tex så är det på mitt initiativ som vi ska göra en målplan och även göra den övningen med färger som representerar olika delar. jag vet att övningen ska finnas på bloggen hos Di. Jag ska bara hitta den först...
Inser att jag än en gång tar på mig en organiserande roll samt lyssnande och peppande roll.
Imorgon är det avstämningsmöte. Ska bli intressant att se vad som hamnar på bordet då, inte är det mina kanelbullar inte.


Puttrat klart

Efter att ha skrivit förra inlägget beslöt jag mig för att vända dagen.

Ett antal ljuskreationer blev det och harmonin återvände.


De härliga ljusen är inköpta på Ullared i somras.
Ljuskedjan som glimmar i mossan är inköpt på IKEA och därifrån kommer även ljusbrickorna.

Jag öppnade gårdagens post och glädjen återvände när jag öppnade paketet från Rana. Inte nog med att min vackra tavla fanns i paketet så var tavlan inslagen i en underbar överraskning. Tack härliga Rana!!!


Och i samma veva föll beslutet på plats. Det blir inget jobb utan ett litet tag till ska jag driva som ett litet löv i bäckens stilla porlande. Samla mer kraft och först och främst se till att familjen fungerar. Tids nog kommer pengarna att trilla in, har vi klarat oss så här länge så klarar vi det lite till.

Cypern

Lite bilder från semestern.


Det grönskande taket till vår uteplats.


Klippigt värre och grymt svårt att gå på.


Dessa underbara solnedgångar.


Det var helt otroligt att befinna sig så nära en bläckfisk.
På klipporna under vattnet satt det fullt med sjöborrar. De var stora som mandariner och fulla med svarta sylvassa taggar. Lite läskigt att snorkla men väl värt obehaget. Bagaget är fullt med strandfynd som väntar på att stoppas in i ramen med bästa semesterbilden.


Landat igen.Igår gick planet in över svensk mark igen.
Kallt och vått väder mötte oss på flygplatsen men också grönska och färgsprakande träd.
Kameran är full av bilder (426 st närmare bestämt) och huvudet är fullt av nya minnen och intryck.
Resan har varit såväl prövning som uppladdning. De första dagarna var lite kämpiga innan jag fick hittat mina små oaser av lugn och ro. En dag tappade jag sugen och tyckte synd om mig själv eftersom jag inte orkade hänga med de andra och jag mådde oftast dåligt på grund av trötthet redan tidigt på kvällen. Strategin fick läggas om och jag fick leta upp små stunder av lugn och ro för att orka med hela dagen.
Uppladdningen lät inte vänta på sig så fort jag drog ner på intrycken och tog små ensamma stunder.
Njöt av att sätta mig under den grönskande skuggan med min bok. Några gånger stoppade jag mina ljuddämpande hörlurar i öronen och lyssnade på sommarpratarna.
Resan var all-inclusive och många godsaker har landat i min mage. Croissanter och varma vaniljbullar, frukt och sallader med diverse härliga dressingar. Middagarna var en matorgie med en mängd rätter. Den härliga valfriheten mellan att äta nyttigt eller frossa i diverse onyttigheter.

Huvudet är fullt av nya tankar och insikter som med all säkerhet kommer att hamna på bloggen inom snar framtid.
Nu ska jag läsa ikapp bloggar och ladda tvättmaskinen.

RSS 2.0