Så enkelt men så svårt

Igår vi poolen satt jag och lyssnade på ett antal telefonsamtal.
Inte så att jag hade stora öron och tjuvlyssnade utan det gick inte att undgå.
Personen pratade högt och tydligt och var rejält frustrerad.
Av det jag kunde förstå så var det en person som ville ha hjälp med hundpassning.
Kvinnan vid poolen hade semester med sin lilla dotter och bodde på den närbelägna campingen.
Mannen i telefonen ville komma och dumpa sin hund eftersom han behövde en veckas hundvakt.
Kvinnan var inte det minsta upplagd för att vara hundvakt och angav åtskilliga orsaker till varför det inte skulle fungera.
Telefonsamtal efter telefonsamtal följde och argumenten maldes ner ett efter ett.
Jag tyckte så synd om kvinnan som blev allt mer förtvivlad.
Kontentan av hela händelsen blev att hunden kommer att bo hos henne i en vecka och hennes sista semestervecka kommer att bestå av en aggressiv hund som inte gillar barn, en hund som behöver kissa var fjärde timme för att inte kissa inomhus och som skäller på allt och alla. Det är ju inte underligt att hon grät efter sista telefonsamtalet.

För en som numera har lärt sig sin läxa var det plågsamt att höra på. Ett enkelt NEJ, jag kan inte passa din hund nästa vecka hade räckt. Inga argument att övervinna utan ett enkelt nej som inte går att påverka. Det var ju egentligen ett NEJ hon ville säga men i sin iver att vara resonabel och hitta anledningar till varför det var ett nej förlorade hon fotfästet.
Och tappade därmed bort sitt nej. Varför känner vi så ofta en skyldighet att förklara varför vi säger nej?

Kommentarer
Postat av: Di

Stackars människa...ja det är märkligt att det ska behöva vara så svårt att säga nej utan en massa förklaringar för vissa människor, andra bara säger nej och så är allt ok. Tycker det är trist att människan som ringde henne inte har den minsta respekt för personen han ringde, och önskar att hon slipper honom, för hon är värd all respekt, precis som alla människor är. Kram och tack för ett tankvärt inlägg!

2009-08-02 @ 20:00:05
URL: http://diqueen.blogg.se/
Postat av: Vida

Åh, vad jag känner med den kvinnan och att hon inte orkade säga ett tydligt nej men också så tror jag att den personen som hade hunden klart utnyttjade just det faktumet.. NEJ kan verkligen vara ett viktigt ord och ibland blir det sååå tydligt!Kramen

2009-08-02 @ 21:44:03
URL: http://adventure-life-vida.blogspot.com/
Postat av: RANA

Ajajajaj. Detta gick rätt in. Jag har länge varit den där kvinnan vid poolen. Jag är det inte längre, men ramlar så lätt tillbaka. Du skriver så sant och så bra. Ett enda enkelt NEJ är det enda som behövs. Tack för påminnelsen.Kram, Rana

2009-08-03 @ 01:06:30
URL: http://ranashorisont.blogspot.com/
Postat av: Mamms

usch vilken historia. Ja varför är det så svårt att säga nej. Kankse för att vi fostras och förväntas vara andra till lags. Så då måste man öva på att säga nej utan att få dåligt samvete utav det.

Bra inlägg och mycket tänkvärt.

kram

2009-08-03 @ 18:32:17
URL: http://mamms.bloggsida.se
Postat av: Lena

Så sorgligt. Jag håller oxå på att lära mig att säga ett enkelt Nej, utan en massa förklaringar om varför. Jag lyckas sådär tyvärr. Men skam den som ger sig.

Tack! Du fick mig att tänka till igen.Ha en härlig helg! :)

2009-08-08 @ 12:37:14
URL: http://celena.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0